Prestige

Visina: 24 cm

Sastav:

  • Memory pena - 3 cm
  • Sky cell pena - 8 cm
  • PU pena - 8 cm
  • HR pena
  • Latex sa 7 zona tvrdoće - 3 cm
  • Zaštitno platno
  • YUFLIN
  • Skidajuća štepana navlaka sa antialergijskom i antibakterijskom zaštitom

Dušek Prestige je jedan od dušeka koji se ubraja u višu kategorijju dušeka, a to nije zbog njegove visine koja iznosi 24 cm već zbog vrste materijala koji  su korišćeni prilikom njegove izrade. On spada u grupu tvrđih penastih dušeka ali je jedan od retkih koji se može pohvaliti time da je dvostran.

Strukuturu dušeka čini čak 5 vrsta pena koje su korišćene pri njegovoj izradi. To su PU, sky cell, memorijska, latex i HR pena.

Osnovu dušeka kao i kod većine penastih dušeka čine PU i Sky Cell pena, dok zavšrne slojeve, sa gornje i donje strane dušeka, čine kvalitetnije i udobnije vrste pena odnosno Latex pena i  memorijska pena.

Lateks je prirodan materijal koji se pravi od kaučuka  i postavlja se u visini od 3 cm. Ovaj materijal pruža čvrstu a prilagodljivu podlogu za spavanje.  Lateks je materijal koji je negostoljubiv za grinje i bakterije čineći time higijensku površinu za spavanje. Latex pena koja se koristi u izradi dušeka Prestige poseduje  7 zona tvrdoće, koje omogućavaju kvalitetniju potporu telu.

Memorijska pena se postavlja sa donje strane dušeka u visini od 3 cm. Ova pena se prilagođava telu u kontaktu sa pritiskom i teperaturom, jednako raspoređujući težinu tela. Kada se pritisak ukloni memori pena se vraća u svoj provobitni oblik. Memory pena dušeku daje dodatnu udobnost i mekoću koja je glavna karakteristika ovog dušeka i zbog cega je jedan od najprodavanijih modela.

Latex strana dušeka Prestige je gornja strana i ona predstavlja tvrđu stranu dušeka, dok je donja strana sa memorijskom penom za nijansu meksa.

Dodatnu udobnost i kvalitet ovom dušekz daje i HR pena koja se postavlja samo kroz centralni deo dušeka. HR pena pruža dodatnu potporu telu i podstiče da ne dođe do ulegnuća na centralnom delu dušeka.  HR pena je pena visokih performansi koje karakterišu visoka elastičnost, odnosno izrazit efekat opruge i izuzetna  istrajnost i izdržljivost.

Dusek Prestige poseduje kvalitenu skidajuću štepanu navalku, koja u sebi sadrži antialergijsku i antibakterijsku zaštitu koja sprečava skupljanje bakterija i  grinja.  Navlaka se satoji od 80% pamuka i 20% likre i može se prati u veš mašini na 30 stepeni.